Fabriek voor speciaal staal

  DE MEEST GEAVANCEERDE STAALFABRIEK TER WERELD - BÖHLER

  Onze gloednieuwe, ultramoderne faciliteit zal jaarlijks 205.000 ton speciaal staal produceren voor de internationale luchtvaart-, olie- en aardgas-, auto- en gereedschapsindustrieën. Dit vertegenwoordigt een technologische mijlpaal op het gebied van digitalisering en duurzaamheid voor de afdeling High Performance Metals van de voestalpine Group.

  De nieuwe fabriek voor speciaal staal, die de bestaande fabriek van voestalpine Böhler Edelstahl GmbH & Co KG in Kapfenberg zal vervangen, is ontworpen om hoogwaardige staalsoorten te produceren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan staal voor vliegtuigonderdelen, gereedschappen voor de auto-industrie, apparatuur voor olie- en gaswinning en het 3D-printen van zeer complexe, onderdelen. De eerste installaties worden momenteel al ‘koud’ getest.

  Ondanks de uitdagingen rond het coronavirus vorderde het project. Toch werd de voltooiing van het project met meer dan een jaar uitgesteld vanwege vertragingen bij de levering van belangrijke apparatuur. Voestalpine berekent, zoals eerder gemeld, dat de kosten vanwege de moeilijke randvoorwaarden met ongeveer 10% tot 20% zullen stijgen ten opzichte van de initiële geplande investering van 350 miljoen euro.

   

  NIEUWE STANDAARDEN IN DIGITALISERING

  Onze nieuwe fabriek legt de lat hoog op het gebied van gedigitaliseerde productieprocessen. Circa 8.000 procesdata zullen doorlopend worden geregistreerd, geëvalueerd en gebruikt om processen bij te sturen. Door de hoge mate van digitalisering zijn hoogopgeleide specialisten nodig om de machines aan te sturen en de data te analyseren. In ons eigen Digitalization Competence Center halen onze medewerkers de benodigde kwalificaties op het gebied van robotica, sensortechnologie en data-analyse. In totaal zorgt de nieuwe fabriek voor speciaal staal voor ongeveer 3.000 banen op de Stiermarkse voestalpine-vestigingen in Kapfenberg en Mürzzuschlag.

   

  DUURZAME, TOEKOMSTIGE TECHNOLOGIEËN

  Er is ook aandacht voor milieuvriendelijke en hulpbronnen-efficiënte staalproductie. “De nieuwe fabriek voor speciaal staal zal nieuwe wereldwijde maatstaven zetten op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Dit maakt deze investering tot een integraal onderdeel van onze algemene duurzaamheidsstrategie”, benadrukt Franz Rotter. “Het hart van de fabriek wordt gevormd door de elektrische vlamboogoven, die alleen zal werken met elektriciteit die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Door gebruik te maken van gesloten koelcircuits kan de benodigde hoeveelheid koelwater tot wel 90% worden verminderd. Bovendien zorgt een efficiënt terugwinningssysteem ervoor dat de tijdens het proces gegenereerde warmte binnen de installatie wordt gebruikt en wordt toegevoegd aan het openbare stadsverwarmingsnet.”

  Toepassingen zoals bijvoorbeeld stans-, buig- en snijgereedschappen en spuitgietmatrijzen zullen allemaal profiteren van ‘s werelds meest geavanceerde staalfabriek. Lees meer over onze segmenten door op de onderstaande links te klikken of neem contact met ons op.

  Image

  Hittebestendig gereedschapsstaal

  Drukgieten, smeden en extrusie: als het heet wordt, moet gereedschapsstaal taai zijn – en vooral zuiver van samenstelling. De speciale eigenschappen van BÖHLER warm bewerkbare staalsoorten zijn speciaal afgestemd om een ​​breed scala aan belastingen te weerstaan, met name voor gebruik bij hoge temperatuur toepassingen. De zuiverheid en homogeniteit van deze staalsoorten zijn van cruciaal belang om een ​​lange standtijd te garanderen. Daarom doen we er alles aan om niet-metalen insluitingen te minimaliseren. Hiervoor worden meestal innovatieve smeltprocessen gebruikt, zoals de ESR-methode met beschermgas of hersmelten met een vacuümboog.

  HITTEBESTENDIG
  Image

  Gereedschapsstaal voor koudvervorming

  BÖHLER koudbewerkingsstalen worden gebruikt om gereedschappen te produceren die over het algemeen niet worden blootgesteld aan oppervlaktetemperaturen van meer dan 200°C. De belangrijkste toepassingen hier zijn ponsen, fijn stansen van plaatmetaal en massief vormen. Hoge hardheid en slijtvastheid, weerstand tegen breuk, weinig dimensionale veranderingen na de  warmtebehandeling en voldoende bewerkbaarheid zijn enkele van de meest kritische eigenschappen van deze staalsoorten. Dit zijn de eigenschappen die BÖHLER voortdurend optimaliseert en ontwikkelt, met klanttevredenheid in het achterhoof.

  KOUDVERVORMING
  Image

  Staal voor kunststofmatrijzen

  Elk gereedschap heeft zeer specifieke eisen – vooral in het sterk gedifferentieerde gebied van kunststofverwerking. Verschillende conventionele gereedschapsstaalsoorten en hoogwaardige materialen geproduceerd door hersmelten of poedermetallurgiemethoden worden naar behoefte gebruikt. BÖHLER biedt de kunststofindustrie een reeks in de praktijk geteste gereedschapsstaalsoorten, op maat gemaakt voor elke specifieke toepassing. Deze garanderen een lange standtijd, maximale precisie bij de verwerking en een perfecte kwaliteit van het kunststofoppervlak.

  Staal voor kunststofmatrijzen
  Please use a browser that is not outdated.

  You are using an outdated web browser.

  Errors may occur when using the website.